Home » Scholen » Porteum

Porteum

[wpv-map-render map_id="map-4" single_zoom="8" map_type_control="off" zoom_control="off" street_view_control="off"][/wpv-map-render] [wpv-map-marker map_id='map-4' marker_id='marker-6' marker_icon='//staging.nwmd.nl/wp-content/uploads/2020/09/technasium-map-marker-1.png' marker_field='wpcf-adres-school'][/wpv-map-marker]

Netwerk

Andere scholen in netwerk Flevoland

Porteum (voorheen Scholengemeenschap Lelystad)

Met een makerspace van 11.000 vierkante meter is de technasiumwerkplaats van Porteum in oppervlakte de grootste van Nederland. Deze 11.000 m2 biedt leerlingen letterlijk en figuurlijk alle ruimte om te werken aan de contextrijke opdrachten die bedrijven en organisaties uit de omgeving ons bieden.

In de Technasium Makerspace gaan techniek en technologie hand in hand. Zo is er ruimte om te bouwen aan boten, maar ook om door middel van virtual reality te werken aan ontwerpen en oplossingen.

Technasium op Porteum

Met het vak O&O houd je je bezig met echte, actuele opdrachten en problemen uit het technisch bedrijfsleven, de maatschappij en onze school- en leefomgeving. Je werkt samen in de werkplaats en buiten school bij de bedrijven en instellingen. Coachende docenten, opdrachtgevers en experts uit het beroepenveld beoordelen en begeleiden jouw opdrachten. Je geeft presentaties, werkt aan je individuele ontwikkeling en er staan uitdagende excursies op het programma.

Op het Technasium wordt het mentoruur ingezet als coachtijd bij het vak O&O. Doordat reguliere vakken samenwerken met O&O, is er extra projecttijd voor jouw O&O-projecten. Met behulp van specifieke modules kun je je verdiepen en/of verbreden afhankelijk van jouw interesses.

Projectmatig werken

Het Technasium biedt een projectmatige manier van werken. Met je klasgenoten werk je in blokken van 10 weken ongeveer 5 uur per week aan een realistische opdracht van een echte opdrachtgever. Deze opdrachtgever legt een actueel probleem voor en vraagt jullie met oplossingen te komen. Je werkt samen in groepjes waarin jullie zelf de taken verdelen. Je moet ook zelfstandig kunnen werken.

Je verdiept je in de gestelde problematiek, leert analyseren, moet kennis verwerven. Je leert onderzoeken en ontwerpen. De bereikte resultaten presenteer je – met jouw groepje – aan het eind van het project aan de opdrachtgever.

De Meesterproef

Het technasiumonderwijs gaat in de bovenbouw gewoon door. Je kiest dan het vak O&O als keuzevak in het profiel NG en/of NT. In de bovenbouw ligt het accent steeds meer op het door jou zelf verwerven van opdrachten en opdrachtgevers en op expertbegeleiding. Uiteraard passend bij jouw competenties.

Wanneer je als technasiumleerling eindexamen doet in Onderzoek & Ontwerpen, doe je dat door middel van een zogenaamde MeesterproefDeze wordt begeleid en beoordeeld door een docent uit het hoger beroepsonderwijs (hbo) of van een universiteit. Sluit jij je Meesterproef af met een voldoende dan ontvang je bij je diploma het Technasiumcertificaat.

Tweetalig Technasium

Op Porteum kun je kiezen voor het Technasium in combinatie met tweetalig onderwijs. Zo kun je jezelf nóg meer uitdagen en ben je extra goed voorbereid op een meer internationale toekomst.

 

[wpv-map-render map_id="map-4" single_zoom="8" map_type_control="off" zoom_control="off" street_view_control="off"][/wpv-map-render] [wpv-map-marker map_id='map-4' marker_id='marker-6' marker_icon='//staging.nwmd.nl/wp-content/uploads/2020/09/technasium-map-marker-1.png' marker_field='wpcf-adres-school'][/wpv-map-marker]

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.