Home » Meer dan 1.200 leerlingen Technasium op techfestival UNFOLD

Meer dan 1.200 leerlingen Technasium op techfestival UNFOLD

Gepubliceerd op 19 september 2024

Meer dan 1.200 leerlingen Technasium op techfestival UNFOLD

Van 10 t/m 13 september kwamen meer dan 1.200 leerlingen van technasiumscholen uit heel Nederland naar de 3e editie van UNFOLD festival in Bunnik. UNFOLD is een meerdaags techfestival met challenges, experiences, workshops, showcases en hackathons georganiseerd door Stichting Technasium.

Groot techfestival

Op 11 en 12 september kwamen tweedejaars leerlingen met hun klas vanuit het hele land naar het buitenfestival in Bunnik. UNFOLD is een groot techfestival om jongeren te enthousiasmeren voor de wereld van techniek en technologie. Deze 3e editie draait om techniek, technologie, wetenschap, gezondheid, kunst en duurzaamheid.

Leerlingen konden meedoen met verschillende uitdagende activiteiten, zoals een reuzenkatapult bouwen en afschieten, racen met drones, een brug bouwen, ontsnappen uit een (virtuele) bosbrand en programmeren met Arduino. Op de main stage schitterden leerlingen met hun Meesterproef, het eindexamenproject van Technasium.

Hackathons voor TNO en VIRO

Voor meer dan 100 technasiumleerlingen uit de bovenbouw is UNFOLD een meerdaags festival dat op 10 september begon met het opzetten van hun eigen tent. Tijdens UNFOLD werkten ze in teams aan een uitdagende hackathon voor TNO op het gebied van een gezonde leefstijl of voor VIRO die een casus over energietransitie aan de leerlingen voorlegt. Op donderdagavond 12 september presenteerden zij hun innovatieve en creatieve oplossingen aan de opdrachtgevers. Het weer liet het helaas afweten, maar dat mocht de pret niet drukken. Op het festival genoten deze leerlingen die net gestart zijn met hun examenjaar ook van livemuziek en bouwden ze samen een feestje.

Samenwerking

Door de samenwerking met brancheorganisaties, bedrijven en hoger onderwijs als Wij Techniek, TNO, VIRO, Lighthouse Club, NEMO Kennislink, Civilion en ESERO is UNFOLD voor de technasiumleerlingen gratis te bezoeken.

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.