Home » Opdrachtgever worden? » De voordelen

De voordelen

Heeft je bedrijf of organisatie een (technisch) vraagstuk wat maar niet opgelost wordt? Omdat je er simpelweg niet aan toekomt bijvoorbeeld. Of waar je de menskracht voor mist. Jouw probleem zou zo maar eens opgelost kunnen worden door technasiumleerlingen. Je zult versteld staan van de verrassende invalshoeken en creatieve oplossingen!

Wat is het Technasium?

Het Technasium is een onderwijsstroom voor havo en vwo. Op een technasiumschool krijgen leerlingen naast de reguliere vakken, het vak O&O (Onderzoek & Ontwerpen). Ze kunnen hierin ook eindexamen doen. De leerlingen worden klaargestoomd tot nieuwsgierige en succesvolle studenten van bètatechnische vervolgopleidingen. Jouw vraagstuk wordt tijdens deze uren O&O opgepakt. Voor de O&O-projecten worden altijd uitdagende opdrachten gezocht.

Of leerlingen je ook werkelijk kunnen helpen? Reken maar! De creativiteit en het niveau van technasiumleerlingen heeft al veel opdrachtgevers verrast.

Lees de ervaringen van opdrachtgevers

Projectonderwijs

Het vak O&O bestaat uit lessen, workshops en projecten. Bij de projecten is er sprake van een echte opdrachtgever. Vraagstukken waar ook écht een oplossing voor wordt gezocht, motiveert leerlingen namelijk enorm. Kortom: we werken graag met je samen!

Wat levert het jou op?

Opdrachtgever worden hoeft helemaal niet zoveel tijd te kosten, maar levert je wél veel op. Je bent niet de eerste die wordt verrast door het niveau. Vaak komen leerlingen met out-of-the-box-invalshoeken, die een uitgangspunt kunnen vormen voor nieuwe ideeën en plannen binnen je bedrijf. Het contact en de samenwerking met de leerlingen werkt verfrissend en levert energie op bij medewerkers. Ook leuk: de resultaten van O&O-projecten halen regelmatig de media en dat betekent gratis publiciteit voor je bedrijf.

Investeer in je branche en regio

Leerlingen nemen een kijkje in je bedrijf of organisatie en gaan aan de slag met een echt, actueel vraagstuk. Hierbij doen ze veel kennis en indrukken op van de branche waarin je actief bent. Je interesseert ze voor een vervolgopleiding en loopbaan in de bètatechniek. Wie weet ontmoet je leerlingen die later bij jou willen komen werken.

Word jij opdrachtgever?

Ook jij kunt met je bedrijf, als opdrachtgever, een waardevolle bijdrage leveren aan de invulling van het technasiumonderwijs. Met jouw hulp houden we het onderwijs actueel en levensecht voor de meer dan 30.000 technasiumleerlingen. Neem contact op met de netwerkregisseur in jouw regio.

Meer weten?

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.