Home » Opdrachtgever worden? » Zo werkt het

Zo werkt het

Wanneer is een vraagstuk interessant voor het technasiumonderwijs? De (technische) opdracht moet de leerlingen in ieder geval aanzetten tot samenwerken, creatief nadenken en out-of-the-box denken. Vele opdrachten zijn mogelijk, neem gerust contact op om te overleggen.

Van klein tot groot

Of je nou een klein bedrijf bent met 1 opdracht voor 1 enkele school, of een landelijk opererende organisatie met opdrachten voor tientallen scholen tegelijk: we gaan graag met je in gesprek!

Het contact en de samenwerking met de leerlingen werkt verfrissend en levert energie op bij de betrokken medewerkers.

Bekijk de ervaringen van andere opdrachtgevers

Voorbeelden van opdrachten

  • Maak een overzicht van indicatoren en omstandigheden die van invloed zijn op de verkeersveiligheid van een bepaald punt.
  • Wat is een virus eigenlijk precies en hoe kun je er één oplopen, of – nog belangrijker – voorkomen dat je er één oploopt?
  • Bedenk innovatieve oplossingen voor brandpreventie in woningen

Contact

Heb je zelf nog geen contact met een technasiumschool dan vindt het eerste contact plaats met een netwerkregisseur. De technasiumcommunity bestaat namelijk uit 18 regionale netwerken, verspreid over heel Nederland. De netwerkregisseur van Stichting Technasium ondersteunt de technasiumscholen in een bepaalde regio. Hij of zij kan al jouw vragen beantwoorden. Via deze netwerkregisseur kom je in contact met een school of netwerk die interesse heeft in jouw vraagstuk.

Samen met de school (of scholen) formuleer je de opdracht. De O&O-docent werkt de opdracht vervolgens verder uit tot een O&O-project, uiteraard in samenspraak met jou. Wanneer de opdracht helder is, gaan de leerlingen er in teams heel zelfstandig mee aan de slag.

Wat wordt van jou als opdrachtgever verwacht?

Van jou verwachten we enthousiasme en een actieve bijdrage aan de kick-off, de tussentijdse evaluatie en de eindpresentatie. Voor de kick-off kan het zijn dat er een groep leerlingen op locatie komt, of er wordt door (bovenbouw)leerlingen zelfstandig een afspraak met je gepland. Tijdens de tussentijdse evaluatie geef je feedback en stel je vragen. En tijdens de eindpresentatie ben je mede-beoordelaar. De contactmomenten en kanalen worden van tevoren met je afgestemd.

Word jij opdrachtgever?

Ook jij kunt met je bedrijf, als opdrachtgever, een waardevolle bijdrage leveren aan de invulling van het technasiumonderwijs. Met jouw hulp houden we het onderwijs actueel en levensecht voor de meer dan 30.000 technasiumleerlingen. Neem contact op met de netwerkregisseur in jouw regio.

Meer weten?

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.