Home » Over Technasium » Technasium is een community

Technasium is een community

De kracht van het Technasium zit in de samenwerking tussen verschillende partijen. Het Technasium is een community. De technasiumcommunity is een professionele, lerende en innoverende netwerkorganisatie. Waarbij co-creatie, waarderend perspectief, vertrouwen en eigenaarschap belangrijk zijn.

18 regionale netwerken

De technasiumcommunity bestaat uit 18 regionale netwerken verspreid over heel Nederland. Ieder netwerk bestaat uit actieve, ambitieuze scholen die in het bezit zijn van het predicaat Technasium. Dit predicaat is gebaseerd op het gezamenlijk bewaken en ontwikkelen van de kwaliteit van het technasiumonderwijs en de actieve participatie in dat betreffende netwerk.

Naast scholen, behoren ook het hoger onderwijs en het bedrijfsleven tot het netwerk. Met elkaar ontwikkelen zij het technasiumonderwijs. Allen met hetzelfde doel: leerlingen klaarstomen tot nieuwsgierige en succesvolle studenten van bètatechnische vervolgopleidingen.

Stichting Technasium

De netwerken worden ondersteund door Stichting Technasium. Netwerkregisseurs van de stichting helpen de netwerken en scholen waar nodig. Zij zijn het eerste aanspreekpunt in de regio voor de technasiumscholen, bedrijven en hoger onderwijsinstellingen. Ze hebben elk 3 technasiumnetwerken onder hun hoede. Ook werken de netwerkregisseurs mee aan landelijke projecten.

Van elkaar leren

De nauwe band tussen scholen zorgt ervoor dat zij makkelijk kennis delen, van elkaar leren en gezamenlijk de samenwerking met het bedrijfsleven en hoger onderwijs opzoeken. Voor een goede (studie)loopbaanoriëntatie en actuele technische kennis is deze samenwerking essentieel.

Naast het feit dat scholen van elkaar leren, blijven ze ook positief kritisch naar elkaar. Zo blijft de kwaliteit van het technasiumonderwijs op peil. Lees meer over de kwaliteitsgarantie van het Technasium.

Ruim 100 scholen in heel Nederland

Meer weten?

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.